2017. december 15. péntek
Home / Álomból valóság; futballinduló Pest megyéből

Álomból valóság; futballinduló Pest megyéből

alombol-valosag-futballindulo-pest-megyebol

alombol-valosag-futballindulo-pest-megyebol1A megyei futballvezetés köreiből származó ötlet alapján, Pataky Attila és Gömöry Zsolt – akik évtizedek óta alkotnak maradandót a magyar rockzenében az EDDA Művek tagjaiként – zenei munkásságnak köszönhetően elkészült a Pest megyei futballinduló, a „Piros-fehér-zöld”. A produkció közel negyven megyei település és sportklub összefogásának köszönhetően valósult meg. A dalt 2016. október 19-én délben, a nyáron elkészült modern, minden igényt kielégítő Dabasi Utánpótláscentrumban mutatták be a megye labdarúgó-társadalma, valamint a sajtó képviselői számára. A dal a Sportszelet című, a Pest megyei amatőr és utánpótlás labdarúgással foglalkozó hetilap egy vadonatúj EDDA-albumot is kiadott, a CD-n a Piros-fehér-zöld mellett a Győzni fogunk! (1990), az Állj mellém! (2014), A sirály (1997) és az Örökre fennmaradsz (1996) című slágerek újramasterelt verziója is hallható. Az album október 25-én kerül a boltokba.

Közel négy évvel ezelőtt fogalmazódott meg a gondolat, hogy az egyébként is kiemelkedő aktivitást mutató Pest megyei labdarúgás népszerűsítését egy közös induló még tovább erősíthetné. Az elhatározást a temérdek mindennapi feladatok miatt csak lassan, de aztán idővel annál biztosabban követték a tettek, mígnem 2016 májusában a felkérés eljutott az EDDA Művek két frontemberéhez, Pataky Attilához és Gömöry Zsolthoz, akik örömmel vállalták az alkotói munkát.

alombol-valosag-futballindulo-pest-megyebol2A projektet közel 40 megyei önkormányzat és futballklub, Pest Megye Kormányhivatala, Pest Megye Önkormányzata, a Sportszelet című közép-magyarországi sportlap és megannyi cég támogatta, így létjogosultsága egyértelműen bizonyosságot nyert.

Innentől a szerzőpároson múlt, hogy mikorra készülnek el legújabb szerzeményükkel, akiket az egyedi gondolatvilág és a labdarúgó-válogatott sikeres nyári Európa-bajnoki szereplése kellően inspirált, így augusztusra megszületett a dal, mely a „Piros-fehér-zöld – futballinduló Pest megyéből” címet kapta. A „keresztelőre”, vagyis a hivatalos, sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatóra október 19-én, szerdán került sor az FC Dabas SE minden igényt kielégítő utánpótlásközpontja emeleti konferenciatermében.

Az esemény megnyitójaként a közel 150 megjelent vendég – akiknek soraiban többek között polgármesterek, egyesületi vezetők, illetve a sajtó képviselői ültek – Pintér Tibor színművész, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója előadásában hallgathatta meg a Himnusz sorait, majd a rendezvénynek Pest megye és az ország szívében tökéletes otthont biztosító Dabas város polgármestere, Kőszegi Zoltán köszöntötte a megjelenteket. Őt a felszólalók sorában – az esemény moderátora, Feldman László dabasi önkormányzati képviselő felkérésére – házigazdaként Szlahó Csaba, Vecsés város polgármestere, a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest megyei társadalmi elnöke követte, majd Benkő Tamás ötletgazda, a Sportszelet című közép-magyarországi sportlap társalapítója, dunakeszi önkormányzati képviselő, megyei futballigazgató szólt a közönséghez. A köztudottan EDDA rajongó, 70-szeres válogatott labdarúgó és edző, Nyilasi Tibor beszéde zárta a sort, majd mielőtt a színpadra felsorakozó gyerekhad előtt – akik a támogató egyesületek és a válogatott hivatalos szerelésében pompáztak – Pataky Attila és Gömöry Zsolt előadta volna a dalt, megosztottak néhány kulisszatitkot futballhoz való kötődésükről és a zene megvalósulásáról.

Az ünnepség állófogadással zárult – a dal bemutatását követően Pánczél Károly országgyűlési képviselő, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága elnöke mondott pohárköszöntőt –, majd távozáskor minden jelenlévő ajándékcsomagot kapott, mely többek között tartalmazta az újonnan megjelent CD-albumot, rajta a „Piros-fehér-zöld” futballindulóval, melynek remélhetőleg holmi megyehatár nem szabhat gátat, országszerte megismerik, s minden futballpályán felcsendül majd! A dal lyrics videó formájában bárki által megismerhető a YouTube-on (https://youtu.be/czvH8YLmXd0), a produkcióról további érdekességek találhatók a dal Facebook-oldalán (https://facebook.com/futballindulo).

Megrendelés és további információk a futballindulóról

990,- Ft-os áron (postai úton való igény esetén + postaköltség) kapható október 25-től a budapesti és Pest megyei RELAY- és INMEDIO-üzletekben, valamint november közepétől az AUCHAN- és a TESCO-áruházakban is. A CD megrendelhető a futballindulo@gmail.com ímél-címen. Kövesse a dalt annak Facebook-oldalán is: https://www.facebook.com/futballindulo

További kérdés esetén állunk a sajtó képviselőinek rendelkezésére:
Benkő Tamás ötletgazda, az MLSZ Pest megyei igazgatója: +36 30 774 26 81 benko.tamas@mlsz.hu
Antalics Ádám, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság sajtófelelőse: +36 30 774 26 87 antalics.adam@mlsz.hu