2017. december 15. péntek
Home / Felnőtt / Felkészülés

Felkészülés

Harmadik hete készül felnőtt csapatunk a Megyei I. osztályú bajnokságra.

A tavalyi csapatból mindössze Zubány Gábor maradt meg hírmondónak, így a szakmai stábnak az alapoktól kellett kezdenie az építkezést. Csurka Zoltán vezetőedző ezúttal is bátran nyúlt a fiatalokhoz és jó néhány utánpótláskorú játékosnak megadta az esélyt a bizonyításra, illetve több fiatal próbajátékos is érkezett a csapathoz.

A szakmai háttérből nem engedve, edzői stábunk továbbra is heti legalább 5 edzés mellett, az elmúlt napokban két edzőmérkőzést is játszott csapatunk NB III-as élcsapatok ellen.

Szombaton a III. Kerületi TVE ellen léptünk pályára Halásztelken (amely az őszi hazai pályánk lesz).
Az ellenfél csapatát olyan játékosok erősítik mint Dragan Vukmir, Grúz Tamás vagy Kenesei Krisztián, akiknek több NB I-es mérkőzésük van, mint a mi teljes játékosállományunknak felnőtt mérkőzése.
Több saját nevelésű fiatalnak is bizalmat szavazott Csurka Zoltán, akik életük első felnőtt mérkőzését játszották, így a kezdőcsapatban (amelynek átlagéletkora 20,5 év volt) játszott Deli Zsolt, Lauth Henrik és Bábik Dominik. Továbbá csereként pályára lépett Fonyó Bendegúz, Vadál Dominik, Szűcs Attila, Urbán Tamás valamint két 15 éves tehetség is, Drahos Márk és Kiss Márk személyében. Két korábban az SzTK-ban pallérozódó visszatérőnk is volt, Kozma Milán és Bartha Krisztián személyében. Több fiatal próbajátékossal egészült ki csapatunk (Kemény Norbert, Pump Szabolcs, Kelemen Noel, Daruka Dominik, Kulin Attila, Ozsvári János), amely nagyszerű mérkőzést játszott a kiváló erőkből álló ellenféllel szemben. Bár a vége fölényes Kerület siker lett (0-7), a mérkőzés nem alakult ennyire simán, ugyanis a 70. percig mindössze kétgólos volt a vendégek előnye.

Kedden egy újabb erős ellenfél várt ránk, ugyanis az NB III Keleti csoportjának egyik favoritjához, a Monor csapatához látogattunk. Ezen a mérkőzésen pályára lépett a 19 éves Kozma Zalán is, így kijelenthetjük, hogy tovább fiatalodott az amúgy sem idős csapatunk. Természetesen a végeredmény (0-4) itt is tükrözi az osztálykülönbséget, de csapatunk végig bátran futballozott és többen is kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak.

Folytatás szombaton 10 órakor, amikor az NB III-as Csepel otthonába látogatunk.

Hamarosan Csurka Zoltán vezetőedzővel készített interjúnkat olvashatják az érdeklődők, melyben érintjük a felnőtt csapat terveit, valamint szóba kerül az utánpótlás teljes átszervezése, és bővítése is.

Hajrá Szigetszentmiklós, hajrá SzTK!

Olvasta már?

Hamarosan kezd az utánpótlás

Az utánpótlás-együttesek elkezdik a felkészülést az őszi szezonra.