Utánpótlás edzések
Home / Felnőtt / Idegenbeli győzelem, otthon

Idegenbeli győzelem, otthon

Gyönyörű napsütés, de nagyon erős szél, és hűvös időjárás fogadta a csapatokat a vasárnapi Dunaharaszti elleni helyi rangadón.
A két csapat múltját, és hagyományait tükrözte a szépszámú nézősereg, akik mindannyian bíztak csapatuk győzelmében. Ahogy mi is!

Az első félidőben csapatunkat támogatta az erős szél, így sikerült is gyorsan egy jobb oldalról elvégzett szabadrúgás után egy csúsztatott öngóllal megszereznünk a vezetést. Jelentős labdabirtoklási fölényben játszott csapatunk az első félidőben, ahol több helyzetet, és nagy ziccereket is elpuskáztak támadóink. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy nagyon sportszerű, és taktikus csata folyt a pályán, több határozott párharccal, kemény ütközésekkel.

A szünetben nem változtatott Csurka Zoltán a csapaton – Króner Péter viszont kényszerült egy sérülés miatt változtatni- , de az időjárás továbbra is meghatározta a játék képét. A hazaiak több előreívelt labdával, mi pedig a földön játszva próbáltunk sikert elérni. A második félidőben már sokkal több pontatlanság, és hiba volt mindkét csapat játékában, és több szabálytalanság is becsúszott.
A mérkőzés hajrájában a ‘haraszti már többet kockáztatva támadott ki, amellyel több területünk nyílt, hogy építhessük támadásainkat.

Egy ilyen támadást indított a 88. percben Földes Milán a saját térfeléről, hogy majd helyzetbe hozza társait. De, meggondolta magát, szerencsére.
Közel 60 métert vezette a labdát, közben néhány kékmezest is lerázott magáról, és a végén lőtt, amelyet a hazaiak kapusa – a sérülést szenvedett Vereczkei helyett pályára lépő Gyatyel – hatalmasat védve először hárított, de a kipattanó már a hálóban kötött ki. Parádés egyéni teljesítmény volt.

A második gól már végképp megpecsételte a hazaiak sorsát, és idő sem volt már a szépítésre. A lefújást követően mindkét csapatot sportszerűen megtapsolták a szurkolóik.

Szép volt fiúk, gyerünk tovább!

Csurka Zoltán:

Nagyon kellett ez a győzelem! Ha nem is szép játékkal, de teljesen megérdemelten gyűjtöttük be a 3 pontot! Jobbulást az ellenfél megsérült játékosainak!

Dunaharaszti MTK – Szigetszentmiklós 0-2 (0-1)
Dunaharaszti, 350 néző. Vezette: Görög Márió
Szigetszentmiklós: Zubány – Rodenbücher, Kovács – Fritz, Barna, Vanja, Földes – Májer, Sipos – Mojzer, Pintér Vezetőedző: Csurka Zoltán
Gólszerző: Márton (0-1) öngól a 15., Földes (0-2) a 88. percben

Olvasta már?

Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk

Ismét hazai környezetben játszunk, ezúttal azt a Hódmezővásárhelyet fogadjuk, akik az egyik legkellemesebb meglepetései a …