2017. december 15. péntek
Home / Felnőtt / Csurka Zoltán: “Mindig csak lépésről lépésre, mérkőzésről mérkőzésre készülünk”

Csurka Zoltán: “Mindig csak lépésről lépésre, mérkőzésről mérkőzésre készülünk”

Csurka Zoltán vezetőedzővel készítettünk rövid, értékelő riportot a Dabas elleni mérkőzés előtt.

– Hogy sikerült a téli felkészülés, voltak-e nehézségek?
– A felkészülés jól sikerült, nagyrészt el tudtuk végezni a betervezett munkát. A sérülések minket sem kerültek el, de ez sajnos velejárója egy téli felkészülésnek. Szerencsére a keret nagy része együtt maradt, mindössze egy játékos távozott és kettő érkezett, ami nagyban megkönnyítette a munkánkat.

– Mit tudhatunk az új igazolásokról? Bele kellett nyúlni egy eredményes keretbe?
– Nem nyúltunk bele a keretbe, inkább csak bővítettük a variációs lehetőségeinket. Schrammel Ádám az MTK fiatal támadója, aki az őszi szezont a SZEOL-nál töltötte. Technikás, kreatív játékos, aki képes színt vinni a támadójátékunkba. Despotovic Vanja Ausztriából tért haza, egy nagyon nagy munkabírású játékos, aki a középpályán és a védelemben is bevethető.

– Hogy értékeled a bajnokság első két fordulójában történteket?
– A Békéscsaba ellen közelebb álltunk a győzelemhez, de a buta hibáinkat kihasználta az ellenfél, aztán pedig jól állták a sarat és csak egyenlítenünk sikerült. A Pécs ellen inkább fordítva volt. Mi éltünk az adódó lehetőségekkel, a mérkőzés végén pedig keményen álltuk a pécsiek próbálkozásait.

– Mi a véleményed a Szövetség döntéséről az elmaradt mérkőzésünk kapcsán?
– Nem értek a jogi dolgokhoz (és nem is érdekel), az mindenesetre furcsa, hogy ugyanazon vétségért két különböző ítélet született. Lelkük rajta.

– Céljaink változatlanok? Csak a Budafokra kell figyelnünk?
– A cél továbbra is a feljutás. Úgy gondolom ehhez már csak a Budafokkal futunk versenyt, de sok jó csapat van a csoportunkban és a bajnoki cím sorsát az ellenük lejátszott mérkőzések fogják eldönteni és nem a Budafok elleni meccs.

– Hogy vagy? Hogy telnek a munkás hétköznapjaid?
– Köszönöm jól. A stábommal a pályán és azon kívül is a céljaink eléréséért dolgozunk.

– Mi lesz veled, hiszen köztudott, hogy amennyiben bajnokok leszünk, és elindulunk a másodosztályban, akkor nem lehetsz továbbra sem a csapat vezére?!
– Irigylem azokat az edzőket akik márciusban már a következő szezonra gondolhatnak. Én sajnos nem tartozom közéjük.

– Mit vársz a következő fordulóktól?
– Mindig csak lépésről lépésre, mérkőzésről mérkőzésre készülünk, úgyhogy most kizárólag a Dabas meccsre koncentrálunk. Természetesen győzni szeretnénk és ezért mindent meg is fogunk tenni.

Olvasta már?

Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk

Ismét hazai környezetben játszunk, ezúttal azt a Hódmezővásárhelyet fogadjuk, akik az egyik legkellemesebb meglepetései a …