2017. december 15. péntek
Home / Felnőtt / Interjú Rubold Péterrel, csapatunk szakmai igazgatójával

Interjú Rubold Péterrel, csapatunk szakmai igazgatójával

– Kikaptunk! Miért?
– Könnyebb lett volna a tíz győzelmet értékelni, de talán ez a válasz a vereségre is. Az ellenfél a saját fegyverünkkel győzött le, azaz a mi térfelünkön szerzett labdákból voltak eredményesek. Ha az elején türelmesen, kevesebbet kockáztatva, átadva a kezdeményezést, előbb-utóbb nekünk nyílt volna terület az ellenfél térfelén, és lehetőség a kapujuk előtt.

– Céljaink ismertek. Kell ezen változtatni, alkalmas a keretünk a bajnokság megnyerésére?
– Igen, alkalmas, hogy kiharcoljuk a feljutást. Talán egy kreatív szervező középpályás segítség lenne, de ilyen kevés van a játékos piacon.

– Egykori fradistaként, szeretett csapatod ellen készülünk. Mit jelent ez neked?
– Az érzelmek főleg az emberek iránt nyilvánulnak meg bennem, de sajnos azok közül már kevesen vannak a Fradinál. Ettől függetlenül, a gyökereit az ember nem felejti, ezért ilyenkor hevesebben ver a szív.

– Kit tartasz a bajnokságban veszélyes ellenfélnek, és miért?
– Egyértelműen a Budafokot, mert a játékoskeret megerősítése, és az eddigi eredmények számomra, és gondolom, mások számára is azt bizonyítja, hogy náluk is a feljutás a cél.

– Úgy tudjuk, hogy már most játékosokat kutatsz. A hétvégén is több meccset láttál? Megtaláltad már a ‘miklósi Ronaldót?
– Még nem, de nagyon bízva a feljutásban, a jövő NB II-es csapatában, a jelenlegi fiatalszabály miatt már most erre a feladatra alkalmas fiatalt keresek. Egyszerűbb lenne egy saját nevelésű fiatal, vagy az Akadémiáktól kölcsön kapni fiatalokat, de ők nehezen adják oda, vagy az alkalmasokért túl drága árat kérnek.

– A csendesebb, szerényebb labdarúgó szakemberek közé tartozol. Miben látod a magyar labdarúgás legnagyobb hibáját, mi lenne a legfontosabb amin változtatnál, ha tehetnéd?
– Összetett a probléma. Kezdve az 5-7 évesek heti 2-3x 1,5 órás edzésidejétől, a szülőkön, az utánpótlás edzőkön, a felnőtt-csapatokon át a társadalom megítéléséig. A megoldás is összetett, türelmes, aprólékos feladat. Még fontossági sorrendet is nehéz felállítani, mégis a gyerekeknél kezdeném. Az előbbiekben leírt edzésidő nagyon-nagyon kevés, de akkor jön az iskola, a szülő a különórával, nyelvtanulás, stb…

– Szépen gyarapodik a családod. Hogy állsz az otthoni utánpótlással?
– Két lányunktól egy-egy unokánk van. Tomi nyolc éves, Milla tizenöt hónapos. A sok elfoglaltság mellett sok örömöt okoznak.

Olvasta már?

Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk

Ismét hazai környezetben játszunk, ezúttal azt a Hódmezővásárhelyet fogadjuk, akik az egyik legkellemesebb meglepetései a …