2017. december 15. péntek
Home / Felnőtt / 6-6 rovatunk szereplői ezúttal Tarnóczy Tícián és Szabó Erik

6-6 rovatunk szereplői ezúttal Tarnóczy Tícián és Szabó Erik

Soron következő 6-6 rovatunk szereplői két ígéretes tehetség, két fiatalember, akik hétről hétre tanulnak, fejlődnek, és egyre biztosabban közelítenek céljaik felé. A két szereplő ezúttal Tarnóczy Tícián és Szabó Erik.

Tarnóczy Tícián

Hogy érzed magad a felnőtt keretben, hogy fogadtak az “öregek”, és hogy állnak a munkádhoz?
– Nagyon jól érzem magam Szigetszentmikóson. Nem voltam még ilyen profi környezetben. Örülök, hogy a tavalyi NB3-as szezonom után sikerült egy erősebb csapathoz igazolnom. Szerencsémre könnyebb volt a beilleszkedés, mert több meghatározó játékossal játszhattam az előző évben. Különösen örülök annak, hogy a nagy múlttal rendelkező játékosoktól sokat tanulhatok. Én úgy érzem, hogy a csapattársaim elfogadtak, és megbíznak bennem.

– Nagyon fiatal vagy még! (1999-es születésű). Mik a terveid a futballban?
– Elsődleges célom az, hogy kiharcoljam a csapatban az állandó játéklehetőséget. Távolabbi célom, hogy minél magasabb szinten tudjak játszani. Azt is tudom, hogy még ehhez nagyon sokat kell tanulnom. Mivel nagyon fiatal vagyok, ezért még sok időm van hátra.

– Minden meccseden látjuk a családodat a pályán. Úgy tudjuk, hogy a testvéreid is sportolnak. Sportszerető család vagytok?
– Az egész család nagyon szereti a sportot. Mindkét húgom ökölvívó, egyikőjük már budapesti- és magyar bajnok, valamint az olimpiai keret tagja.

Szabó Erik

– Hogy érzed magad a felnőtt keretben, hogy fogadtak az “öregek”, és hogy állnak a munkádhoz?
– Rettentően jó a hangulat a felnőtt öltözőben, nagyon jól érzem magam! Megtisztelő egy ilyen jó játékosokból álló, alázatos csapat tagja lenni!  Az idősebb, rutinosabb játékosaink nagyon sok mindenben segítenek minket, fiatalokat. Ezáltal fejlődésünkben nemcsak az edzők, hanem ők is sokat tudnak segíteni.

– Egyre több lehetőséget kapsz bajnoki meccsen is már. Mik a terveid a futballban?
– Igen, ha pályára lépek, mindig megpróbálok élni a lehetőséggel és tudásom legjavát nyújtani. Vannak nekem is, mint mindenkinek céljai. Jelenleg a legfőbb célom, hogy profi futballista váljon belőlem! Ezután pedig szeretnék minél magasabb szinten játszani. Persze ezekhez a célokhoz még sokat kell fejlődnöm és dolgoznom!

– Egyszer már futballoztál klubunkban. Hol jártál? Mi hozott haza?
– Korábban fociztam már itt 2 évig az utánpótlásban. Nagyon jól éreztem magam a jó légkör miatt, de úgy éreztem, hogy az I. osztályú utánpótlás bajnokságban is megállnám a helyem, ezért Újpestre igazoltam. Ez így is volt, amíg meg nem sérültem. Majd Monorra igazoltam, ott is a felnőtt csapat kerettagja voltam, de sajnos a tavaszi szezont sérülés, sérülés hátán követett. Ezután jöttem vissza ‘miklósra. A már ismert, jó légkör miatt a szívem is visszahúzott ide! Úgy érzem nagyon jó döntést hoztam, hogy visszatértem!

Olvasta már?

Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk

Ismét hazai környezetben játszunk, ezúttal azt a Hódmezővásárhelyet fogadjuk, akik az egyik legkellemesebb meglepetései a …