Utánpótlás edzések
Home / U19 / Tamási Zoltán az U19 élén

Tamási Zoltán az U19 élén

Új edzővel kezdte meg a felkészülést az őszi szezonra az U19-es csapatunk. Az együttest mostantól Tamási Zoltán irányítja, aki korábban a felnőtt gárda mellett dolgozott. Ugyanakkor nem először kap utánpótlás együttest a pályafutása során, hiszen még Újpesten foglalkozott fiatalokkal.

– Hogy éled meg, hogy a felnőtt együttes után az utánpótlásban folytatod a munkát?
– Ha arra gondolsz, akkor nem érzem visszalépésnek – mondta Tamási Zoltán. – A tavasz második felében az első csapat mellett kellett segítenem és szívesen vállaltam el a feladatot, mert szerettem volna elérni a klub célját. Az élet azonban úgy hozta, hogy váltás történt, ami miatt egyáltalán nincs bennem tüske. Sokkal inkább örülök, hogy az SzTK vezetése megbízik bennem a továbbiakban is és a legnagyobb utánpótlás korosztályt rám bízta. Nagy feladat ez.

– Mit tekintesz a munkádban a legfontosabbnak?
– Azt, hogy minél több játékosom kerüljön be az első csapatba. Egy utánpótlás-edző munkáját az is minősíti, hogy hány futballistája kerül be a felnőttek közé. Mindent megteszek azért, hogy sok labdarúgó jusson lehetőséghez a nagyok között.

– És a sikerek?
– Természetesen azok is fontosak, mert a győzelem az, ami összehoz egy csapatot. Ebből minél többet szeretnénk szerezni majd a szezon során. Az U19-es bajnokság már közel áll a felnőtt mezőnyhöz, vagyis van jelentősége az eredményességnek.

– Hogy alakul majd a felkészülés?
– A kezdet minden esetben nehéz, hiszen a nyári szünetben nehezebben jön össze a csapat. Lassan kialakul minden és az edzőmeccseken kiderül majd, hogy mi az amiben mindenképpen fejlődnünk kell.

Olvasta már?

Hamarosan kezd az utánpótlás

Az utánpótlás-együttesek elkezdik a felkészülést az őszi szezonra.