2017. december 15. péntek
Home / Felnőtt / Hatodik bajnoki a Dunaújváros ellen

Hatodik bajnoki a Dunaújváros ellen

Hatodszor lépünk pályára a Dunaújváros ellen NB II-es bajnoki mérkőzésen, de egyszer a Magyar Kupában is találkoztunk.

Az eddigi bajnokik közül hármat nyertünk meg, egy lett döntetlen és egyszer kikaptunk. A két csapat első találkozóját mi nyertük meg 7–0-ra, ez a klubunk mindeddig legnagyobb NB II-es győzelme. A 2011/12-es szezonban idegenben is nyertünk 2–0-ra, a bajnokság végén ki is esett a Dunaújváros, amely aztán egy év kihagyás után került vissza a második vonalba. A következő közös szezonban egyszer mi győztünk, egyszer pedig az Újváros nyert (2–1, 0–2), s riválisunk a bajnokság végén fel is jutott az NB I-be. Ahonnan aztán kiesett és 2015 őszén újra találkoztunk, s tavaly novemberben meg is született a párharc első döntetlenje – 0–0-ra végeztünk Dunaújvárosban.

Ellenfelünk kerete télen teljesen átalakult, immár többnyire fiatalok kapnak lehetőséget az együttesben. Itt játszik többek között kapusunk Vajda Dániel testvére Vajda Dávid is. A Dunaújváros a legfiatalabb átlagéletkorú csapat a mezőnyben, ám a Szeged ellen például nyerni tudott a gárda.

A találkozót Szőts Gergely vezeti majd, aki eddig öt alkalommal találkozott a csapatunkkal, a meccsek mérlege: 2 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség. A kudarc egyébként éppen a Dunaújváros–SzTK-Erima 2–0-s mérkőzésen jött össze. Segítői Kelemen Attila és ifjabb Varga Gábor lesznek.

Csapatunkban a találkozón nem léphet pályára Barna Zsolt, aki Mezőkövesden piros lapot kapott, a fegyelmi bizottság pedig egy meccsre eltiltotta.

Olvasta már?

Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk

Ismét hazai környezetben játszunk, ezúttal azt a Hódmezővásárhelyet fogadjuk, akik az egyik legkellemesebb meglepetései a …